Veterinární předměty VET
Maturitní okruhy pro jarní zkušební období školního roku 2022/2023
43 – 41 – M/01 Veterinářství
Veterinární předměty
ústní zkouška před zkušební komisí
1 | Úlohy a funkce SVS, alimentární onemocnění |
2 | Hygiena a technologie porážení jatečných zvířat |
3 | Hygiena a technologie masné výroby |
4 | Postmortální změny v mase |
5 | Drůbeží maso a vejce jako potravina |
6 | Rybí maso jako potravina |
7 | Mléko a smetana jako potravina |
8 | Sýry a máslo jako potravina |
9 | Virová onemocnění přežvýkavců |
10 | Neinfekční onemocnění přežvýkavců |
11 | Bakteriální a plísňová onemocnění přežvýkavců |
12 | Neinfekční onemocnění dýchacího a trávicího aparátu u koní |
13 | Infekční onemocnění koní |
14 | Parazitární onemocnění zvířat |
15 | Infekční onemocnění prasat |
16 | Infekční onemocnění masožravců a kožešinových zvířat |
17 | Anestezie |
18 | Příprava na operaci a pooperační péče |
19 | Akutní stavy |
20 | Chirurgická onemocnění trávicího traktu |
21 | Kastrace samců a samic |
22 | Zdravotní problematika kožních derivátů zvířat a odrohování skotu |
23 | Chirurgická onemocnění urogenitálního traktu |
24 | Traumatologie |
25 | Ortopedická onemocnění zvířat |
16. září 2022